3 dårlige vaner i bilen, som du skal skaffe dig af med

For mange danskere er bilkørsel en helt normal del af hverdagen, og vi ender ofte hver uge med at bruge mange timer foran rattet. Det betyder også, at vi finder en vis komfort i det, som kan lede til nogle dårlige vaner. Det er ofte ubevidst, og derfor kommer vi her med tre dårlige vaner, som du måske også er skyldig i.

Kør bil, når du kører bil

Du har sikkert set mange reklamer for at ikke at snakke i og holde telefonen i bilen, men mange danskere gør det stadig. Men det tager bare uendeligt meget fokus fra vejene, og derfor bør du om ikke andet få telefoni håndfrit til bilen. Der er forskellige løsninger baseret på den telefon, som du har.

Hold dig til stregerne ved de røde lys

Mange af os har en tendens til, at vi gerne lige vil snige et par ekstra meter frem, når vi holder ved et kryds. For der kommer jo ingen fodgængere alligevel, vel? Det handler ikke altid kun om fodgængere, men også svingende modbilisters kørebaner. Det kan i visse tilfælde være svært for en bus eller lastbil at dreje rundt om et hjørne, hvis du holder for langt fremme.

Aldrig kør bil med headset i

Du har et stort ansvar, når du kører bil, og selvom det er lovligt at lytte til musik, så bør du aldrig lytte til musik i nogle lukkede ørebøffer. Det nedsætter markant din evne til at orientere dig, selvom det måske kan lyder underligt. Lyd udgør en væsentlig del af trafikken, og det må du ikke gå glip af.

admin