3 tips til hurtigt at komme over en ankelskade

Du dyrker meget sport. Og som de fleste andre bliver du af og til skadet. Det værste sportsfolk ved er når lægen siger: Hold tre måneders pause. Det er fjollet. Vi ved jo godt at det ikke kommer til at ske.

Og sådan behøver det heller ikke at være. Heling tager den tid den tager, men du kan sagtens hjælpe helingen til at gå hurtigere.

Tip 1: Bevæg dig

Lad være med at sidde helt stille og lave ingenting. Bevægelse er vigtig. Det aktiverer nemlig blodomløbet og det er gennemstrømningen af blod og næringsstoffer der heler skaden.

Til gengæld skal du passe på at du ikke belaster din skade. Derfor kan du bruge en ankelskinne til at støtte ankel og fod. På den måde risikerer du ikke at gøre skaden værre mens du bevæger dig. Du kan købe ankelskinner hos Henza.

Tip 2: Styrk muskler omring skaden

Din ankel har været udsat for en bevægelse den ikke kunne klare. I mange tilfælde kan det skyldes at dine muskler ikke har været stærke nok til at støtte bevægelsen. For at fremme helingen og forebygge at det sker igen, kan du styrketræne musklerne i fod og ben.

De er muskelgrupper vi ofte overser. Vi bruger træningssko som tager en stor del af arbejdet fra føddernes muskler.

Tip 3: Træn med bare fødder

Når du er kommet dig over skaden, så prøv at træne i bare fødder når du har mulighed for det. Det vil styrke musklerne i fødderne så du har bedre balance og kontrol over dine bevægelser.

Gymnaster og kampsportfolk træner ofte i bare fødder fordi det er godt for balancen når de skal udføre svære teknikker. Du kan også forebygge mange skader på denne måde. I nogle træningscentre kræver de at du bruger træningssokker.

admin