Derfor skal du skifte til LED pærer

I dag er der en stor del af os danskere, der har skiftet vores almindelige lys pærer ud med LED pærer, men der er stadig en stor del danskere, der endnu ikke har gjort dette. Er du en af dem, så læs gerne med i denne artikel, hvor der vil komme gode argumenter for, hvorfor du skal skifte dine almindelige pærer ud og hvorfor det kun kan gå for hurtigt.

En af de væsentligste fordele ved at skifte dine almindelige pærer ud med LED pærer er, at de kan give dig enorme energibesparelser om året samt dermed besparelser i din økonomi. Mange tænker ikke over dette, da det blot er pærer, der skal lyse op i ens hjem, men rent faktisk er der en markant forskel på disse pærer. Samtidig har LED pærer en lang levetid i forhold til andre slags pærer. Hvor en sparerpærer kan lyse 1 år, hvis den er tændt 24 timer i døgnet, kan en LED pærer lyse 5,5 år. Altså 5,5 gange så meget som en sparerpærer. Dette er kun ved at pæren er tændt 24 timer i døgnet.

En anden fordel ved disse LED pærer er, at den giver fuld lysstyrke med det samme. Der går ikke nogle sekunder før at lyset er helt skarpt, som ofte ses med andre slags pærer. Ved brug af LED pærer i hele dit private hjem kan du selv dæmpe lyset uden af farvene ændrer sig. Pærerene tåler både kulde samt vibrationer og går dermed ikke ligeså nemt i stykker. Derudover afgiver de storset ingen varme, som ældre pærer godt kan gøre og dette er endnu en god grund til at du skal få skiftet dine almindelige pærer ud med LED pærer. Ydermere indeholder de ikke kviksølv og kan købes i langt de fleste byggemarkeder og lignende forretninger eller på danske webshops, der sælger lamper, pærer og andet belysning. 

Peter Hauvre