0

En ældre i familien? Sådan kan du støtte personen i hverdagen

Det er ikke altid nemt, når ens forældre eller andre familiemedlemmer blive gamle, men det vil desværre ske med tiden – og vi skal bare være taknemmelige for, at de rent faktisk bliver gamle. Den stigende alder vil ofte lede nogle problemer med sig rent fysisk, og der findes måder, hvorpå du kan gøre livet lidt lettere for alle involverede parter.

Høreapparat

En af de allerstørste udfordringer for ældre er, at hørelsen stopper med at fungere optimalt. Det leder til sammenkomster, hvor den ældre blot er tilskuer, og det betvinger, at man mister personen lidt i processen. Det er hverken rart for den ældre eller jer andre, at personen ikke kan deltage i samtalen, men samtidig er det også hårdt at gentage alt flere gange højlydt. Med eksempelvis Phonak høreapparater kan du komme problemet til livs.

Skridsikre måtter til badeværelset

Med alderen er det ikke kun hørelsen, der forsvinder. Musklerne bliver svagere, og balancen dårligere, og derfor kan du hjælpe den ældre rigtig meget med en skridsikker måtte i vådrum, hvor der statistisk set sker de fleste fald. Fald i den alder kan nemlig være særdeles kritiske, da eksempelvis hofter ikke kan modtage de samme stød, som børns hofter eksempelvis kan.

Køkkenudstyr

Det kan være svært at åbne dåser med håndkraft, når man kommer op i alderen. Det kan selv være svært uden, at man er oppe i alderen. Der findes et væld af køkkenudstyr, som egner sig specifikt til ældre og andre besværede, og som kan hjælpe dem med at lave den mad, som de ønsker at lave.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *