Guide til at gøre båden sommerklar

Har du også en båd, eller overvejer du at investere i en, så du kan være klar til en sommer på vandet, nu når det alligevel bliver svært at rejse? Så har vi i denne guide samlet et par basale råd til dig, der gerne vil sætte båden i tip top stand her i løbet af foråret, hvor der alligevel er lukket ned for mange andre aktiviteter.

Renover med glasfiber

Både slides let med alderen, fordi de er meget udenfor, og fordi de konstant udsættes for vand. Selvom de er beregnet til vand, så skal der ind i mellem udskiftes elementer på båden. Det kan eksempelvis være glasfiber eller kulfiber, og her kan du faktisk finde nogle prisvenlige løsninger, hvis du leder de rigtige steder. Vælg et sted, som har ekspertise på området, så du kan få hjælp om nødvendigt.

Skridsikre måtter

Skal du have gæster på båden, som måske ikke er vant til at begå sig derpå, så kan det være en rigtig god idé med skridsikre måtter. Det kan nemlig lede til slemme ulykker, hvis man glider på en båd. Nogle både har mere brug for det end andre, men du bør bestemt overveje, om det kan være det værd.

Nedsæt luftfugtigheden og undgå mug

Mug er et problem på både på grund af de store temperaturforskelle samt høje luftfugtighed. Derfor bør du investere i produkter, som kan nedsætte luftfugtigheden, så du ikke efter en lang vinterpause skal til at fjerne mug fra båden. Det er ikke specielt lækkert at se på, og det giver også en ubehagelig lugt.

admin