0

Værd at vide om albuesmerter

Døjer du med albuesmerter, og har du svært ved at komme dem til livs? Så kan du læse med her og blive klogere på, hvordan man kan behandle disse, sådan at smerterne ikke bliver det, der styrer hvordan du skal leve dit liv.

Hvad skyldes albuesmerter?

I langt de fleste tilfælde opstår albuesmerter som følge af overbelastninger i muskelvævet omkring albueleddet. Er smerterne på ydersiden af albueleddet, kaldes det tennisalbue, og er de på indersiden af albueleddet, kaldes det for golfalbue. Uanset hvor smerterne sidder i albueleddet, kan de være stærkt generende og påvirke dig i selv helt almindelige hverdagssituationer med løft, bøj eller støtte.

Beslægtede smerter

Selvom navnene på disse typiske former for albuesmerter er hentet fra sportens verden, kan de sagtens opstå af andre ting. Kroniske albuesmerter kan desuden fører beslægtede smerter med sig i f.eks. skulderen eller nakken, hvormed din funktionsevne kan blive endnu mere nedsat. Derfor er det vigtigt at få taget hånd om albuesmerterne, sådan at du kan undgå flere, og samtidig arbejde mod et liv, hvor disse smerter ikke begrænser dig.

Behandling af albuesmerter

Der findes i dag heldigvis gode og effektive måder at behandle albuesmerter på, hos Smertefri Bevægelse arbejder de f.eks. ud fra en moderne smertebehandling, hvilket betyder, at de ikke kun ser på de fysiske årsager til smerterne, men også kigger på om der potentielt er nogle ydre årsager eller mønstre, der kan have indflydelse på dine smerter.

Smertebehandling af albuesmerter foregår typisk gennem specialiseret genoptræning, hvor der bliver arbejdet med at gøre dig fysisk aktiv. Et smertebehandlingsforløb hos dem starter altid med en grundig konsultation, herefter læring om smerte, tilegnelse af redskaber til at håndtere albuesmerterne og udførelse af skræddersyede øvelser – alt sammen under kyndig vejledning. Det er en sikker og tryg måde at komme videre fra et liv begrænset af smerter.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *