Nordisk design du vil elske

Hvorfor er vi så forelskede i det nordiske design? – Måske fordi vi selv er nordboere? Traditionelt har nordens folk altid været et praktisk folk. Det har sat sit præg på nordic brugskunst. En genre der har vundet genlyd langt uden for nordens lande.

Det nordiske design er enkelt og praktisk. Der er ikke nogen overflødige detaljer. Alt i designet tager udgangspunkt i genstandens brug.

Moderne praktisk design

Praktisk design er under stærk indflydelse af politik og teknologisk udvikling. Det moderne design har stort fokus på bæredygtighed og genbrug. Vi kan ikke så godt lide at ting går til spilde. Brug og smid væk-kulturen er ved at være fortid.

Vi kan lide bæredygtig indretning og det kommer i høj grad til udtryk i nordisk brugskunst. For eksempel har Hos Fru Nips et lækkert udvalg af bæredygtige brugsgenstande fra Sjælsø Nordic.

Skandinavisk indretning

Nordic design er også kendt som skandinavisk indretning i udlandet. Et grundlæggende princip ved nordisk indretning er at man skal have nok, men ikke for meget.

Designet har lyse naturlige farver. Tænk derfor altid i farver som grå, grønne, blå og brunlige, som du finder dem i en dansk bøgeskov eller ved kysten.

Minimalistisk og praktisk hjem

Det skandinaviske hjem er lille og praktisk indrettet. Vi er kendt for at have minimalistisk tilgang til hjemmet. Det skal være hyggelig fordi vi tilbringer meget tid i hjemmet, men det skal også være ryddeligt.

Der er ikke plads til rod i et nordisk hjem. For mange genstande som ikke tjener et praktisk formål vil hurtigt komme til at samle støv og give hjemmet en negativ energi. De bliver til rod. Nordisk design lægger op til et ryddeligt og lyst hjem. Det er praktisk, især fordi norden har meget korte dage i vinterhalvåret. Hjemmet skal have plads til lys og hygge.

admin