0

Derfor skal du investere i grønne tage

Bæredygtighed, CO2-neutral og klimavenlig er 3 ord, der ikke er til at undgå i disse år, og det er med god grund. Vi er nødt til at passe på vores planet, hvis den skal kunne fungere optimalt i mange år frem. Ved at investere i grønne tage til dit hus eller sommerhus, har du muligheden for at kombinere de 3 nøgleord og gøre noget godt for miljøet. Grønne tage er nemlig både CO2-neutrale, klimavenlige og så er det en yderst bæredygtig løsning. Læs mere om grønne tage her.

Et helt naturligt klimaanlæg

Grønne tage sørger selv for at nedkøle husets rum ved høje udendørstemperaturer, hvilket kan medføre til store besparelser på klimatiseringsomkostningerne. Taget fungerer altså som et naturligt klimaanlæg og beskytter samtidig miljøet, ligesom det lagrede regnvand fordamper langsomt. Som en ekstra bonus undgår du de skoldhede værelser om sommeren.

Regnvandet holdes tilbage og belaster ikke kloaker

Kloaksystemerne får en betydelig mindre belastning med grønne tage, da taget holder ca. 60-70 % af nedbør tilbage. Dette mindsker også risikoen for vandfyldte kældre. Grønne tage er tilmed en yderst holdbar løsning, da det skønnes, at kloakrørene skal udvides med 30 % for at kunne håndtere de store mængder nedbør, der kommer i fremtiden.

Fordele ved grønne tage i hverdagen

Der er mange klimamæssige fordele ved at få et grønt tag, men der er også mange andre og mere hyggelige fordele. Grønne tage giver nemlig mulighed for at få en mangfoldighed af dyr og planter på taget, og så kan du bruge taget som en fin tagterrasse eller en taghave i sommermånederne. Når du skal sove kan det også gøres uden for mange forstyrrende elementer – grønne tage beskytter nemlig mod støj både udefra og indefra.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *