Sådan kommer du i gang med at male

Har du nogle gange kigget på dine kreative venner, veninder eller familiemedlemmer og tænkt, at du godt kunne tænke dig at kunne male eller tegne lige så flot som dem? Heldigvis er det aldrig for sent at starte. At male og tegne er godt for sanserne og hjernen, og så er det afslappende og beroligende at lade farverne og stregerne forme sig på et lærred eller et stykke papir.

For at komme godt fra start med din nye, kreative hobby, er det vigtigt med de rigtige kunstnerartikler. Hvis man skal kæmpe for meget med at holde sig inden for stregerne, ikke har de rigtige farver eller det rette udstyr, er det let at give op og gå i stå. Med de rigtige artikler kommer du langt.

Vælg først det, du vil lave

Vil du tegne smukke tegninger, male abstrakte malerier eller måske give dig i kast med alsidig vandmaling? Før du går ud og køber kunstnerartikler, skal du gøre dig klart, hvad du gerne vil lave og arbejde med. Hvis du gerne vil tegne, er det papir og blyanter, du skal kigge efter, mens vandmaling kræver pensler og en bestemt type papir. Akrylmaling eller oliemaling kan gøres på et lærred. Det hele har betydning for det udstyr, du skal ud at have fat i.

Værktøjet

Når du først har besluttet dig for, om det er at tegne med blyant, farveblyanter, voks eller kul, eller om du skal give dig i kast med oliemaling, akrylmaling eller vandmaling, skal du kigge efter udstyret. Der findes forskellige pensler til forskellige typer maling, ligesom papir og lærred har betydning for udfaldet af dit kunstvæk. Tag f.eks. en tur ned i din lokale hobbyforretning, eller ring til dem og tag en snak om, hvor du skal starte.

admin