Sådan slipper du af med dine karsprængninger på benene

Hvis du har karsprængninger på benene, drømmer du helt sikkert bare om at slippe af dem igen. De er ikke særlig pæne at se på. Mange bryder sig ikke om at vise deres ben frem om sommeren på grund af karsprængningerne. Det kan derfor være meget irriterende, hvis det er en varm sommer. 

Hos klinikken varix.dk kan du nemt og hurtigt få behandlet dine karsprængninger med microinjektioner. På den måde kommer du let af med dem igen og behøver ikke at tænke mere på det. Så kan du igen gå med korte bukser eller kjoler om sommeren. 

Hvordan opstår karsprængninger?

Karsprængninger opstår typisk i forbindelse med åreknuder. Det er de små tynde blodårer, der ligger helt tæt på hudens overflade, der sprænger. Det gør, at du får blå eller lilla plamager på benene, der ligner blå mærker. Det ser ikke særlig pænt ud. Til forskel fra blå mærker går karsprængninger dog ikke væk af sig selv. Du er nødt til at få dem behandlet, for at de forsvinder. 

Karsprængninger gør sjældent ondt. Det er typisk udelukkende en kosmetisk gene, hvor du ikke føler, at dine ben er lige så pæne, når de er der. Hvis dine karsprængninger gør ondt, er det dog ekstra vigtigt, at du får dem behandlet. Du kan nemt få dem behandlet, og det er derfor ikke en gene, der er værd at leve med. 

Hvordan behandler man karsprængninger?

Hos varix.dk behandler de karsprængninger ved at lave små microinjektioner direkte ind i blodåren. Der bliver sprøjtet lidt væske ind i blodåren, som lukker den. Karsprængningen vil derefter typisk forsvinde efter et par uger. Nogle gange kan der dog gå nogle måneder, inden de er helt væk. 

Injektionen bliver lavet med en meget tynd nål, og det er derfor ikke noget, der gør ondt. Hvis du ikke har det så godt med nåle, er det selvfølgelig en ubehagelig behandling, men hos varix.dk er de gode til at tage hånd om alle deres patienter. 

Hvis du gerne vil gøre dine ben klar til sommer, kan det derfor være en god ide at få det gjort i løbet af vinteren. På den måde kan du være sikker på, at karsprængningerne er væk, inden du skal have shorts eller de korte sommerkjoler på. 

Hvem er varix.dk?

Varix har fire klinikker i Danmark, hvor de behandler åreknuder og karsprængninger. Det er i Odense, Aarhus, Næstved og København. Du har derfor gode muligheder for at komme til en af deres klinikker næsten lige gyldigt, hvor du bor henne i landet. 

De har mange års erfaring med deres arbejde og kan derfor hjælpe dig sikkert gennem hele processen. Deres store erfaring gør også, at de har afprøvet en række forskellige metoder og hele tiden finder frem til de nyeste og bedste. Det gør, at du får den hurtigste og mest effektive behandling. På den måde kan du hurtigt få flotte ben igen. 

Mange forbinder åreknuder og karsprængninger med ældre mennesker. Hvis du som ung person lider af dem, kan det derfor føles endnu sværere at vise dine ben frem om sommeren. 

 

 

Emilie Jacobsen